søndag den 6. oktober 2013

International dag på skolen

I torsdags fejrede Stellas skole, AISM, international dag. Vi har prøvet det før, og alligevel bliver jeg hver gang rørt og kisteglad i låget. Jamen, altså når så mange, mange nationaliteter griner, danser og spiser og hygger på kryds og tværs, så synes jeg bare, at det er så stort. 

Skolens første lektion er fra kl. 7.30, og allerede kl. 7.45 samledes eleverne landevis og gjorde klar til at gå parade - ligesom når landene går ind til åbningsceremonien til OL. En af lederne råbte hver enkelt land op, og der blev hujet og piftet og klappet. Efter paraden samledes alle foran scenen, og den mozambikanske nationalsang blev sunget. Herefter blev der spillet op til dans med høj musik, inden at eleverne for nogle timer skulle tilbage til klasseværelserne og have undervisning. Undervisning der for de fleste blev hægtet op på dagens internationale tema. Fx skulle hver elev forklare, hvad deres eget land bidrog med i forhold til den globale økonomi.

Mens eleverne havde undervisning fortsatte vi voksne - mest kvinderne - med at pynte boder op og anrette alle de retter, som hver elev var kommet med. Boderne og maden blev arrangeret for hvert kontinent. Stella havde bagt typisk dansk drømmekage. 

Kl. 11.30 til 12.30 var der fælles frokost på grænsplænen for alle elever, undervisere, personale og forældre.

Jeg valfartede til det asiatiske kontinent og fyldte tallerknen med Rice-and-curry. Mmmm, I just love it. Og så blev jeg forelsket i nogle kanadiske karameliserede pecannødder. Gosh, de var gode. Desværre gik Stella og jeg glip af det koreanske svar på sushi. Det er ellers vores absolutte favoritter, men de var væk, da vi kom. 

Kl. 13 pakkede vi alle madresterne sammen og gav til skolens lokale ansatte og deres familier. Vi ryddede op og forlod skolen med mætte maver og smileyer i ansigtet. 

Skolens førstesal pyntet med nogen og 50 flag.
Brasilien er rigt repræsenteret på skolen.
Der er større brasilianske olie- og kulminedrift i det nordlige Mozambique.
Canada har også mange elever. 
Den danske delegation.
Så var der parade - alfabetisk rækkefølge. Vi gik efter Canada.
Desværre forsvandt danmarks rød/hvide farver midt imellem Canadas rød/hvide farver. 
Indien, som altid flotte sarier.
Et lille udpluk af en meget stor skare af nationaliteter.
Den mozambikanske nationalsang blev synget.
En ualmindelig flot nationalsang. 
Stella sidder lidt til højre i billedet.
Så spiller DJ op til dans.
Og der danses i morgensolen.
Billedet taler for sig selv
Bagefter var der boder - en for hvert kontinent, hvor alverdens (bogstavelig talt) retter blev serveret.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar