lørdag den 25. januar 2014

God weekend

Min julegave fra Jens: En fantastisk flot maske fra det afrikanske land Mali.
Den er ikke dyster og krigeragtig som mange af de andre masker, jeg ellers ser på markederne. 
Det er lørdag eftermiddag, og klokken er cirka 17. Jeg ved fra Facebook og mails, at I i Danmark har haft nogle kedelig uger - måneder? - vejrmæssigt. Mens I venter på, om vinteren for alvor tager fat i lille Danmark, eller om det der mellemvejr skal fortsætte, ja, så har vi konstateret, at sommeren er kommet til Mozambique. For søren her kan blive varmt - mange dage i træk med over 30 grader - og uden en sky på himlen. Det er en helt speciel oplevelse at stille sig ud i solen til middag. Ingen skygge. Den står du på, og så ellers bare brændende varme oven i knolden. To sekunder og man sveder. Ikke kun under armene og på ryggen. Overalt - på arme og ben kommer der svedperler. Så ja, det gør vi ikke lige. Som morfar sagde: "Åh, det er så godt med de skyer". I går aftes var vi til norsk "burdagskalas", og da var det 28 grader klokken 22.  Men nu ser det ud til at vende lidt. Lige nu er det faktisk begyndt at regne - men det betyder ikke, at "luften renses", som vi siger i DK. Det betyder bare, at temperaturen falder et par grader, fordi der kommer skyer! De kalder jo også denne periode for regntid, men det virker lidt grinagtigt for en nordeuropæer, som kender til regn og blæst i dagevis. Sommeren i Maputo er varm, solrig og med regn af og til.

A propos gårsdagens norske fødselsdagsfest, så var det en herlig aften med både børn og voksne, der talte svensk, norsk - og engelsk, når vi ikke forstod hinanden ;-) Jens klarer sig fint sprogligt, men Stella og jeg skal virkelig spidse ører, især når de er mange, der taler sammen, så er det svært at følge med. De første norsk/svenske ord kunne såmænd lige så godt have været russiske, kunne vi se på Stella i sidste måned, da vi begyndte at komme på den Skandinaviske skole. Og da jeg blev spurgt, om vi havde et du (udtales sådan på norsk), måtte jeg også sige, at det vidste jeg ikke, for jeg forstod, ikke hvad det var. Det er et toilet. Så festligt et sprog. Vi kunne for øvrigt konstatere, at også de norske og svenske fødselsdagssange er meget mere festlige end vores obligatoriske "I dag er det Xs fødselsdag".

Hverdagen har for længst indfundet sig efter mormor og morfars afsked, og vi går så småt og overvejer, hvad vi gerne vil nå at se og opleve inden sommerferien. Sarina har allerede lavet sig en bucket list. Mærkeligt ord, men god ide.

I morgen står den på håndbold. Vi mødes nogle danskere og skal forhåbentligt fejre sejren sammen efter kampen. God kamp - og god weekend!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar