mandag den 16. december 2013

Julefrokoster

Julefrokost for danskere i ambassadørens hus.
Det var 35 grader den dag, så vi var trukket inden for.

Sidste fredag holdt vi julefrokost herhjemme for Jens' kolleger og familier. Vi havde dels gjort os umage med at finde gode vine i Sydafrika, og jeg for noget videre rundt for at finde de rigtige madvarer her i byen. Det lykkedes at servere en tre retters menu, som tilsyneladende faldt i alles smag. Berta stod for forretten, som bestod af hendes berømte rissois (indbagte rejer), humus med persille og masser af hvidløg og tunsalat på pebrede kiks. Jens stod for hovedretten: Marineret oksemørbrad, bearnaisesauce, hasselbackkartofler, ærter og hvidløgsstegte bønner. Jeg stod for desserten, som var en desserttallerken med hjemmebagt brownies, is, chokolademousse og frisk frugt. En fornøjelig aften, hvor huset var fyldt med legende børn og de voksnes latter. 

Dagen efter bød Skandinavisk Skole her i byen på julefrokost. Vi tog derned for at se stedet og hilse på de mange især nordmænd og svenskere, som er tilknyttet skolen. Et dejligt sted med både tennis-/boldbane, pool m.v. og som vi nu er blevet medlem af, så vi kan få os en svømmetur og spil tennis. Skolen ligger cirka 15 minutters gang herfra.

Nu her i lørdags havde den danske ambassadør inviteret til sammenskuds-julefrokost for danskere i Mozambique. Vi var små 80 danskere, men der er godt 200 i landet. Mange af dem har boet her i mange år. 10, 20 og 30 år. Andre er nyankomne som os. Stellas tallerken afslørede, at der var nogle retter, som hun savnede ;-) Den var nemlig fyldt godt op med kød med kød: frikadeller, medisterpølse og leverpostej. Mens jeg holdt mig til især silden, ris-a-la-manden og pebernødderne. Snakken gik lystigt fra kl. 14 eftermiddag til sent, sent aften. 

Der er ikke flere julefrokoster i vente. I overmorgen tager vi flyet til Cape Town, hvor vi fejrer julen - eller rettere sagt ikke fejrer julen, for juleaften bliver lørdag den 4. januar her i huset sammen med mormor og morfar.



Børnene afkølede sig i poolen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar