fredag den 9. august 2013

Charlie, hovedløs gerning og hjertefuld handling

Charlie er vores etårige Main Coon kat, som vi i løbet af foråret besluttede at tage med os til Maputo. beslutningen blev taget med hjertet - uden vished om hvad det indebar. Hvem tager også sin kat med syd for ækvator?

Lad det være sagt med det samme. Der er stort set ingen hjælp at hente, når det gælder regler og procedurer for at tage en kat med til et andet land. Du skal selv evne at researche på nettet etc. Dyrlægen kan i heldigste fald henvise til nogle websider.

Det er nu også fair nok, for reglerne varierer så meget fra land til land. Fx må Charlie ikke komme ind i Sydafrika, men gerne i Mozambique. Heldigt nok. Dette betød, at hvor vi normalt mellemlander i Sydafrika, så måtte vi vælge en helt anden flyrute med et halvt døgns ventetid og overnatning i Lissabon - pga Charlie. 

Derudover er han blevet vaccineret og tatoveret, og embedsdyrlægen i Vejle har skrevet under på, at dyrlægen, der har givet ham en sundhedsattest, er en rigtig dyrlæge (!).

Det var mig, som var ved dyrlæge med Charlie. Og hvilken dyrlæge. Fagligt engageret og med et noget holistisk syn på tingene. Hun ville gerne, at Charlie skulle have en god rejseoplevelse, så hun foreslog alt fra at medbringe jord fra haven (med i flyveren!?!), overnatning på Lissabon strand aht at han kunne komme af med sin afføring og lån af lydcder med flyvemaskine lyde, så han kunne vænne sig til rejsen. 

Personligt havde jeg mere forestillet mig halvandet døgn fuld narkose, som han kunne vågne lykkeligt uvidende op fra for så at få øje på mad og drikke og en kattebakke med grus. Kompromisset blev nogle beroligende piller og spray. Det var ikke vores oplevelse, at de to ting gjorde en forskel. 


Men altså nu er Charlie ankommet til huset sammen med Jens og Stella og ser ud til ikke at have lidt nogen større psykisk belastning. Selv om jeg aldrig nåede på biblioteket efter de lydfiler...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar