tirsdag den 8. april 2014

Det autentiske versus det moderne


Trods det halvdårlige vejr var Swaziland et interessant besøg. En sød og imødekommende befolkning. En flot natur. Ingen synlig affald rundt omkring. God mad baseret på friske og lokale råvarer og gode priser. Umiddelbart forekom landet også at være noget mere udviklet end Mozambique. Og så har jeg slet ikke været inde på, at der også er rig mulighed for safari i Swaziland, men det gik vi bare ikke efter. Fordi det er så udviklet, mødte vi også nogle af kontrasterne mellem det oprindelige, autentiske Swaziland og så kopieringen af de moderne ting fra de sydafrikanske, større byer. Sri Lanka har gennem årerne fundet sin egen nationale stil, hvor både det engelske, det srilankanske og det moderne er integreret i en egen unik stil i alt fra bolig til mad. Hvor ville det være fedt, hvis Swaziland kunne gøre det samme - og ikke bare kopierer storbystilen med centre, hvor du ikke aner om du er i Durbai, Cape Town eller USA, når du er inde i dem. House on Fire er i alt fald et godt bud på sådan en stil, selv om den er ret flippet og minder meget om Gaudis arkitektur i Barcelona.

House of Fires menukort.
Det er hyggeligt at spise sammen og drøfte dagens oplevelser.
Hvad der var den bedste oplevelse, og den værste.
Blot en skam at der mangler hende der I ved nok fra over there.
Internettet studeres ivrigt hos os alle tre, når vi kommer tilbage til hotellet om aftenen.
Jens i gang med at betale regningen inden for i restauranten, hvor pejsens ild spreder varme og hygge.
Man behøver ikke være længe i Swaziland, før man ved, hvem der regerer der.
Kongen himself er på alle pengesedlernes ene side, og de der tre fjer bærer han til offentlige arrangementer sammen med sit røde, mønstrede klæde, som er slynget rundt om hans krop. Han har vist nok 15-20 koner og vælger sig stadigvæk en ny en gang imellem.
På den anden side af sedlen finder vi krigerne.
Vi så skiltet Mugg&Bean og endte til vores forbavselse inde i et helt nyopført indkøbscenter bygget i romersk stil med søjler og marmorgulv. Fuldstændig malplaceret, synes jeg, men meget velbesøgt, måtte vi konstatere.
Vi købte da også vores varme coffee-choko-caramel-to go.
Kongen på væggen vidnede om, at vi var i Swaziland.
Her er han i sit "nationalkostume". Lidt fjollet med de der tre, røde fjer, men et sikkert kendetegn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar